Mindfulness

Welkom in de wereld die jouw leven is!

Wat is Mindfulness?                                                                                          

Mindfullness laat zich in het Nederlands het beste omschrijven als ‘met een milde open aandacht aanwezig zijn in dit moment’.
Je leert om bewust op een vriendelijke, open en aandachtige manier aanwezig te zijn in dit moment, zonder oordeel. Mindfulness helpt je om helder en bewust te krijgen wat er in je binnenwereld omgaat en waarom je doet wat je doet. Je ontdekt andere mogelijkheden om te kunnen omgaan met lastige emoties of stressvolle periodes in je leven. Je krijgt keuzevrijheid en ruimte om (weer) volop te genieten van de leuke momenten in je leven.
Niet éénmalig, want je ontwikkelt een meer ontspannen levenshouding en vaardigheden die je altijd en overal kan toepassen. En dat is meer dan welkom in de hectiek van ons dagelijks bestaan!

Stap uit je automatische piloot!

Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Juist omdat je je vaak niet bewust bent van je ingesleten patronen. Je bent zo gewend om met het ene bezig te zijn en met je gedachten elders. Zonder dat je het in de gaten hebt ben je in je hoofd bezig met het oplossen van problemen, to-do lijstjes maken, piekeren, noem maar op. Dan heb je geen aandacht voor waar je op dit moment mee bezig bent; je handelt op je automatische piloot. Zelfs als je dan een ontspannen moment voor jezelf hebt kan je die knop niet omzetten, je hoofd maalt maar door. Je voelt je misschien gespannen en doodmoe, emotioneel of schiet bij het minste of geringste uit je slof zonder dat je weet waarom. Je wilt wel anders maar je weet niet hoe! Maar ook als je leven op rolletjes loopt, “je kan de wereld aan”, is aandacht training een fijne manier om je bewust te worden van de signalen van je lichaam, zodat je gezond en vitaal kan blijven!

Mindfulness biedt je de mogelijkheid om uit je automatische patronen te stappen. Je leert op een vriendelijke en open manier kijken naar wat er op dit moment is en je wordt je bewust van wat er in je leeft; wat je denkt, wat je voelt, wat je doet, wat je wilt en wat er in de weg zit om dat te bereiken. Juist door even ‘stil’ te staan bij hoe het nu ìs, en niet direct te reageren, word je je bewust van je automatismen.

Dat is niet altijd even gemakkelijk. Want als je je binnenwereld gaat verkennen kom je ongetwijfeld obstakels tegen, dat is heel normaal. Als je rust wilt, moet je eerst erkennen dat er onrust is. Als je je leven op orde wilt brengen moet je eerst erkennen dat die orde er nu niet is. Met Mindfulness leer je je blik verbreden en door bewustwording kan je kiezen aan welke gedachten je aandacht besteedt en aan welke niet. Door anders tegen obstakels aan te leren kijken verliezen ze hun greep op jou. Je krijgt keuze vrijheid om er op een andere manier mee om te gaan.

Mindfulness versterkt en verdiept de effecten van Cranio Sacraal Therapie en Lichaamsgerichte Coaching.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op voor meer informatie.

TERUG NAAR BOVEN