Stress en Burn-out

WIL JE MEER RUST IN JE HOOFD?

Gezonde Stress hoort bij het leven – nieuwe dingen zijn voor iedereen spannend en zorgen voor een gevoel van spanning. Dit lichte gevoel van stress houdt je scherp en zorgt ervoor dat je goed kunt reageren: een presentatie houden, examen doen, een grote beslissing nemen enzovoort.

Hoe je merkt dat je last hebt van stress kan voor iedereen verschillend zijn. De een krijgt bijvoorbeeld buikpijn, een ander slaapt slecht of is erg prikkelbaar. Duurt de stress lang of neem je geen tijd om te herstellen, dan worden de gevolgen op steeds meer gebieden merkbaar. Je lichamelijke, emotionele en psychische gezondheid  hebben te lijden, maar ook je relaties. Het is belangrijk om deze signalen serieus te nemen, er over te praten en op tijd hulp te vragen als je er zelf niet uit komt.

Een burn-out ontstaat als iemand langere tijd signalen van stress bewust of onbewust negeert, tot ‘er iets knapt’. Van de ene op de andere dag kan je dan niets meer. Je bent  fysiek en psychisch uitgeput. Je lichaam dwingt je letterlijk om stil te staan en je leven onder de loep te gaan nemen.

Door een combinatie van cranio, lichaamsgerichte coaching en mindfulness werken we aan het herstel van de balans tussen lichaam en geest. Hierdoor leer je de signalen van je lichaam (h)erkennen, en word je je bewust van je automatische patronen. Je krijgt handvatten om op een andere manier met de situatie om te gaan en, stap voor stap, je belastbaarheid weer op te bouwen. Je neemt weer het roer over jouw leven, want alleen jij, en niemand anders, kan jouw grenzen aanvoelen. Zo kan je weer lekker in je vel komen en blijven!