Lichaamsgerichte Coaching

Van binnen weet je alles… je hoeft het alleen maar toe te laten.

Wil je meer leven in balans? Balans in ratio en gevoel, werk en prive, spanning en ontspanning. Hoe kan je op een prettige manier in contact komen met wat er in je binnenwereld omgaat? Wat je denkt, wat je voelt, wat je wilt of wat er, bewust of onbewust, in de weg zit om dat te bereiken.

Met Lichaamsgerichte Coaching leer je je lichaam, je gevoel en je eigen-wijsheid beter kennen. Middels praktische oefeningen en aanraking word je je bewust van je lichaam en de signalen die je lichaam geeft. Zo krijg je helder wat je gewoontepatronen zijn en welke kanten van jezelf onbelicht blijven. Je leert luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft en herkennen wanneer je uit balans dreigt te raken.

Als kind hebben we allemaal, bewust of onbewust, ervaren; als ik hier goed in ben, als ik dit goed doe… je de liefde en aandacht van anderen waard bent. Dat is heel natuurlijk, maar als je op deze basis, bewust of onbewust, ervoor blijft kiezen alleen een bepaalde kant van jezelf laten zien, raak je steeds verder afgedwaald van wie je in wezen bent. Op een gegeven moment  gaat dat wringen, het werkt niet meer voor je. Wanneer je zicht krijgt op wat je in de weg staat en je gevoelswereld leert (er)kennen kan een helende beweging van binnenuit op gang komen. Lichaam en geest kunnen weer in balans komen waardoor je beter in staat bent de keuzes te maken die echt bij je passen. Je ontwikkelt de ruimte en vrijheid om je leven ten volle te leven, vanuit je ‘eigen-wijsheid’.

Als Lichaamsgericht Coach combineer ik Cranio, Ademtherapie, houdings-en bewegingsoefeningen, Focussen, Mindfulness en haptonomische principes.

Deze vorm van coaching leent zich heel goed bij stress en burn-out, chronische vermoeidheid, ziekte-en pijn, of wanneer je ergens het gevoel hebt dat wat je nu doet in je leven niet meer klopt, maar je weet niet wat je kan of wilt en hoe je dat kan veranderen.

TERUG NAAR BOVEN