Werkwijze

In mijn praktijk werk ik met  Cranio Sacraal TherapieLichaamsgerichte Coaching en Mindfulness MBCTUitgangspunt van deze behandelvormen is de wisselwerking tussen lichaam en geest en het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen. Dit natuurlijke proces kan verstoord zijn door een verminderde veerkracht van het lichaam bijvoorbeeld na een ongeluk of operatie, maar ook bij ziekte, verlies, stress of verkeerde voeding. Mijn rol als therapeut is jou als cliënt via je lichaam te laten ervaren wat er speelt op lichamelijk en/of emotioneel vlak. Samen zoeken we uit wat jij nodig hebt om weer in balans te komen en blijven. Het doel is dat  je binnen je mogelijkheden weer midden in het leven kunt staan.

Hoe verloopt een eerste afspraak? Telefonisch maken we een afspraak voor de intake. Tijdens de intake wil ik graag meer weten over je hulpvraag, helder krijgen wat er aan de hand is en met je bespreken welke therapievorm of combinatie hiervan het beste bij je past.  Vervolgens geef ik een introductie behandeling, zodat je mijn manier van werken kan ervaren. Zo leren we elkaar beter kennen en kijken we of mijn werkwijze aansluit bij jouw hulpvraag.

Hoe veel sessies er nodig zijn is per cliënt verschillend. Het hangt af van je hulpvraag, de oorzaak van je klachten, wie jij bent en de gekozen behandelvorm. Na de derde sessie hebben we een heldere indruk van wat de behandeling voor jou kan betekenen. We evalueren het behandelplan en behandeldoelen, sturen zo nodig bij en geef ik een richtlijn voor de duur van de behandeling.

Het is prettig om tijdens de behandelingen comfortabele soepele kleding te dragen.

Door de zachte aanraking van gespannen gebieden kan het zijn dat er emotionele reacties ontstaan tijdens of na een behandeling. Als je dat wilt kunnen we samen onderzoeken hoe- en of de emotionele lading samenhangt met je lichamelijke klachten en integreren in de behandeling. Gaandeweg kom je in contact met datgene wat nodig is om letterlijk en figuurlijk weer in beweging te kunnen komen.

Wanneer je in behandeling bent bij een arts of andere behandelaar, stel ik het op prijs dat zij op de hoogte zijn wanneer je bij mij in behandeling komt. Door onderlinge communicatie kunnen we afstemmen en met elkaar zorgen dat de behandeling optimaal is voor jouw herstel.

TERUG NAAR BOVEN